Liiketoimintamalli

Liiketoimintamalli

Liiketoimintamallimme on ainutlaatuinen, sillä yhdistämme asuntoliiketoiminnan arvoketjun aina kehittämisestä rakentamiseen ja valmiin kiinteistön omistamiseen, hallinnointiin ja vuokraukseen sekä myyntiin. Hoidamme omalla tiimillämme asuinkiinteistön koko elinkaaren aina raakamaan kaavoittamisesta vuokraamiseen. Näin toimimalla pystymme tuottamaan lisäarvoa asiakkaille, osakkeenomistajille ja sidosryhmille.

Liiketoimintamallimme voi jakaa seuraavaan neljään vaiheeseen

Tonttien kehittäjä

Tonttien kehittäjä (Tähän ikoni eka vaihe)
Kehitä-vaiheessa hankimme maavarannon, sekä kehittämme asuntotuotetta jatkuvasti, jotta se täyttää vuokramarkkinoiden vaatimukset parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tuottavasti. Maavarannon hankinnassa hankimme kaavoittamattomia ja kaavoitettuja maa-alueita asuntojen rakentamiseen.

Kehitä-vaiheessa kehitämme jatkuvasti omaa asuntotuotetta ja haemme rakennuslupia maavarantoomme omalla asuntokonseptillamme. Kehitä-vaiheessa varmistamme, että meillä on rakenteilla tarpeeksi asuntoja, maavaranto kahdeksi seuraavaksi vuodeksi ja, että asuntotuotteemme on vuokra-asuntomarkkinoiden parhaita.

Talon rakentaja

Rakenna-vaiheessa rakennutamme kaikki asunnot itse. Valtaosa rakennettavista asunnoista toteutetaan meidän omana projektinjohtourakointinamme, missä rakennuttajaorganisaatiomme tilaa asunto-kohteiden rakentamiseen liittyvät osaurakat vakiintuneelta alihankkijaverkostoltamme. Rakenna-vaiheessa varmistamme, että kaikki kohteet toteutetaan meidän asuntokonseptillamme pääasiassa A-energialuokkaan ja, että talot liitetään maalämpöön.

Asunnon omistaja

Omista-vaiheessa jätämme rakennetut asunnot taseeseemme. Tässä vaiheessa operoimme kiinteistöjä omilla asuntomestareillamme, jotka vuokraavat ja manageeraavat kaikki asuinkiinteistömme alusta loppuun. Omista-vaiheessa varmistamme, että kaikissa yhtiön asunnoissa yhtiövastike on noin 2,7 euroa neliöltä, vuokrausaste yli 98 prosenttia, sekä asiakastyytyväisyys yli 4 (asteikolla 1–5). Toimimme vain sellaisilla alueilla ja tonteilla, jossa asunnon omistaminen on kannattavaa vielä 50 vuodenkin päästä.

Asunnon myyjä

Myynti-vaiheessa myymme merkittävän osan omaan taseeseemme valmistuneesta tuotannosta. Myynnit toteutetaan joko kohde kerrallaan tai usean kohteen portfoliossa markkinatilanteen mukaan. Osa kohteista voidaan myydä heti valmistumisen ja täyteenvuokrauksen jälkeen ja osa kohteista saattaa olla omistuksessamme useita vuosia. Myyntien tavoitteena on pääomien tehokasta käyttö ja kierrättäminen Haluamme kohdentaa pääomia omistamisesta kehittämiseen ja rakentamiseen, sillä näissä arvoketjun osissa Toivon saavuttama pääoman tuotto on selkeästi korkeampi.

Avainluvut

Tutustu taloudelliseen kehitykseemme

Strategia

Tutustu strategiaamme ja taloudellisiin tavoitteisiimme